• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

Alphabeta

by Simon Yuen on Oct 22, 2015 in Architecture
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone

Studio RHE has recently renovated a group of historic London buildings to create a new workspace known as Alphabeta 

Situated at the intersection between Shoreditch and the City of London, the renovated building has attracted media, technology companies and financial sector tenants. The £48million retrofit of three separate buildings, originally built between 1910-30 and consolidated into Triton Court in the 1980s, involved a complete refurbishment and rooftop extension of the premises. The project increased the net internal area by 17 per cent to 240,000 sq-f of accommodation.

unnamed (5)

The new design offers extensive shared work and social space, with a large selection of finishes, including exposed concrete, ceramic tile, back painted glass and charred timber create further visual variety. A key area is the nine-storey glazed atrium, which was conceived as the dynamic, social heart of the building. At ground floor level, facilities include a five metre long kitchen table, a paneled library area, a café and a basketball court, encouraging activity and interaction.

CC_Alphabeta Building_©Hufton+Crow_027

At upper levels, the atrium is animated on the glazed east and west elevations by six cantilevered meeting rooms projecting three metres into the space.

unnamed (4)

Cycling provision is an important component of Alphabeta's shared facilities, and because of this, a cycle ramp is installed from street level down to lower ground level, where 250 bikes can be stored.

 

, , , ,

Recent Posts

Top