• SUBSCRIBE NOW
SEARCH

ADOFF Arquitetos transforms former oil mill in Portugal

by Sophie Cullen on Dec 13, 2016 in Architecture
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Sina WeiboShare on Tencent WeiboEmail this to someone
All images by  Ricardo Loureiro

All images by Ricardo Loureiro

Portugal-based architecture firm ADOFF Arquitetos has revamped a former oil mill in São Pedro Vale do Conde, Mirandela, transforming it into an exhibition space

Located in the interior north of portugal, Quinta Vale do Conde is a project by ADOFF Arquitetos that embraces the firm’s desire to transform buildings in the country into new offerings. The former oil mill is an exemplary building of popular  architecture in the region of Trás-os-Montes thanks to its materiality and construction technique.

ADOFF_ARQUITETOS_QUINTA_VALE_DO_CONDE_056

The architecture firm has created a new exhibition space, having restored the walls in shale rock by utilising the same construction techniques as the original space. Measuring 424 sq-m in size, the dialogue between the different materials – stone and concrete – clearly and intentionally mark the contrast between the pre-existent and the firm’s transformative approach.

ADOFF_ARQUITETOS_QUINTA_VALE_DO_CONDE_067

Type: Rehabilitation Use: Architecture Services / Exhibition space Architecture: António do Fundo Ferreira Collaborators: Maria João Santana / Pedro Amendoeira Year of Project: 2012/2013 Year of construction: 2014/2016 Intervention Area: 424,00m sq-m Location: São Pedro Vale do Conde, Mirandela / North of Portugal Phase: Completed

ADOFF_ARQUITETOS_QUINTA_VALE_DO_CONDE_090

, , , , ,

Recent Posts

  • Main photo updated

    Incubation architecture


    BARRIE HO Architecture hosts exhibitions about incubation architecture at the Royal Institute of British Architects, London – and soon in Hong Kong

    Posted on Sep 21, 2017
    View
  • Frank Leung surveys his creation at ArtisTree

    Dramatic art


    Hong Kong art space ArtisTree transformed into a dynamic open-box concept performance venue

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • 1

    Land Lord


    Landscape designer and architect Raddle Siddeley on why landscapes should look great naked

    Posted on Sep 19, 2017
    View
  • Square and boxy, internally House W tells a story of soaring ceilings, vast skylights and an entire wall composed of glass panels on the garden elevation

    Heat exchange


    House W in Beijing overcomes challenges of heat insulation for maximum energy efficiency

    Posted on Sep 19, 2017
    View
Top